donderdag 20 januari 2011

Werk in uitvoering: Nederland's Adelsboek

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de totstandkoming van het 95e deel van Nederland’s Adelsboek. Dit deel zal alle families behandelen die tot de in 1814 ingestelde Nederlandse adel behoren en wier familienaam met de letter T begint. 
Richard Le Poer Trench (1767-1837),
 markies van Heusden
Ook dit deel bevat weer stamreeksen en genealogieën van tal van oorspronkelijk niet-Nederlandse geslachten, zoals Le Poer Trench, de Trevey de Charmail, Travers en Testa. Soms kan de redactie van het Adelsboek mensen verrassen, zoals leden van de Zuid-Afrikaanse tak van de familie Van Hoogenhouck Tulleken, die nooit hebben geweten dat zij tot de Nederlandse adel behoren. Nieuw is de stamreeks Theunissen Reijnst. Louise Johanna Batiste Charlotte Theunissen Reijnst werd in 1842 in de Nederlandse adel verheven, waarschijnlijk ging het om een gunstbewijs voor haar stiefvader, Jhr. Joan Cornelis Reijnst.

De behandelde families zijn: Taets van Amerongen; Teixeira de Mattos; Tengnagell; Testa; Van Tets; Den Tex; Van Teylingen; Theunissen Reijnst; Thibaut; De Thier; Van Till; Tindal; Tjarda van Starkenborgh Stachouwer; Des Tombe; Torck; Du Tour van Bellinchave; Travers; Le Poer Trench; de Trevey De Charmail; Trip; Tulleken; van Tuyll van Serooskerken en Twent. Van de drieëntwintig behandelde families zijn er dertien reeds uitgestorven.

De geplande verschijningsdatum van Nederland’s Adelsboek 95 is mei 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten